Choklad- och philadelphiamuffins

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

Det du gör någon gång i bland har inte så stor betydelse.

Det är det du gör varje dag som räknas.

Choklad- och philadelphiamuffins

Riktigt lätta att göra och underbart goda.

 

Med de formarna jag använde blev det 12 stora muffinsar.

Använd 2 skålar.

Skål 1:

2 ägg och 2 dl Sharkara (ayurvediskt rårörsocker) vispas pösigt.

Rör försiktigt ner 100 g smält smör och 2 dl ekologisk naturell yoghurt.

 

Skål 2:

Blanda i en annan skål ihop 4,5 dl mandelmjöl eller kokosmjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 4 msk kakao.

 

Blanda ihop smeten med de torra ingredienserna till en jämn smet.

Ta fram muffinsformar och klicka i smet till 3/4 och stick ner en after eight i varje form.

Grädda i 225 grader i ca 15-20 min.

Ta ut ur ugnen och låt svalna.

 

 

Vispa till en krämig smet av:

  • 100 g mjukt smör,
  • 400 g florsocker och
  • saften av 1 citron.
  • Vispa i 200 g Philadelphiaost.

Bred krämen på muffinsarna och garnera med citronmeliss och en liten bit citron.

 

Snabbt och enkelt att laga till när du får oväntat besök 🙂

 

Njut ordentligt av de goda smakerna.

 

Med smaker som sött, surt och salt balanseras en Vata-person eller den med Vata-överskott, samtidigt som samma smaker ökar Kapha.

Söta smaker balanserar även Pitta, medans de syrliga smakerna ökar Pitta.

Så ta en muffins och njut.

Det du äter någon gång bortemellanåt har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som räknas.

 

Sharkara är ett ayurvediskt rårörsocker som inte är raffinerat med svavelsyra, vilket vanligtvis brukar användas vid framställning av socker.

PH värdet är nästan neutralt.

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla