Mangotårta raw

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

 

lättlagad rawfood-tårta

Mangotårta raw

Hälsosam tårta som smakar underbart.

Ca 8-10 bitar

 

Tårtbotten:

1 dl hackade dadlar (urkärnade)

3 dl valnötter

1/2 dl vatten

2 dl kokosflingor

1 msk honung

2 tsk kanel

1 nypa salt

 

Fyllning:

1 mogen mango

1 dl cashewnötter

1 msk kokosolja

1 msk honung

 

Garnering:

1 mogen mango

jordgubbar

 

 

Gör så här

Kärna ur dadlarna och mixa dem.

Tillsätt valnötter och fortsätt mixa så att valnötterna blir fint hackade.

Häll i vatten, kokosflingor, honung, kanel och salt och mixa bara lite till.

Mixa inte för länge så att smeten blir kompakt, den ska fortfarande vara smulig.

Fördela balndningen på ett tårtpappersklätt fat.

 

Skala mangofrukterna. Den ena skär du i fina klyftor till garneringen och den andra skär du i bitar till fyllningen.

 

Rensa jordgubbarna och skär dem i skivor eller i halvor.

 

Mixa cashewnötterna till de blir som ett fint mjöl.

Tillsätt mangobitarna, kokosolja och honung. Mixa till en slät smet.

Fördela fyllningen ovanpå tårtbotten och garnera med mangoklyftor och skivade jordgubbar.

 

 

 

Förslag på justering efter kroppstyp

Söta smaker balanserar både Vata och Pitta, men höjer Kapha.

Kapha-personer (eller person med kapha-överskott) kan ta en lite mindre portion bara.

 

Kom ihåg att det du äter nån gång i bland har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som spelar roll.

 

Låt er väl smaka ♥

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla