Nyponbars

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

Nyponbars

 

Här kommer ett recept på ett gott och nyttigt mellanmål, som är lätt att göra. nyponbars. Det blir ca 8-10 bitar.

 

Börja med att sätta ugnen på 125 grader.

 

Rosta i en torr och het stekpanna

1dl grovhackade cashewnötter (naturella) och

1dl pumpakärnor

ett par minuter tills de får lite färg, och låt sedan svalna.

 

Blanda i:

3 äggvitor

2 dl havregryn

3 msk nyponskalsmjöl

3 msk honung och

1 krm salt.

 

Tillsätt:

1 dl hackade torkade aprikoser och

1 dl hackade torkade tranbär.

Rör om ordentligt.

 

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.

Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.

Ta ut och låt svalna.

Skär i bitar.

Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.

Förvara i kylen i lufttät burk.

 

Nyponbars är utmärkta när du behöver energi och som mellis.

De passar både Vata, Pitta och Kapha vid intag i lagom mängd.

 

 

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla