Nyttigt bröd med fetaostkräm

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

Nyttigt bröd med fetaostkräm

 

Tycker du också att det är svårt att hitta en bra frukost som du står dig på en stund?

Här kommer ett frukosttips som är både gott, nyttigt och som ger lång mättnadskänsla, samtidigt som dina tarmar får lite att jobba med.

 

Frukosten passar både för en Vata, Pitta och en Kapha.

Är du en Kapha och är hungrig kan du äta den här frukosten (i mindre mängd än för Vata och Pitta), men är inte hungern så stor kan en lättare frukost vara lämpligare.

 

Nyttiga brödet - ingredienser:

5 dl dinkelmjöl

2 dl grahamsmjöl

3 dl rågsikt

2.5 dl fyrkornskross

1 dl vetegroddar

1 tsk bergssalt

4 tsk bikarbonat

5 msk blandade brödkryddor

1 liter ekologisk filmjölk

0.5 dl sirap

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör ned filen o sirapen.

Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga brödformar. Jag brukar bröa med vetegroddar.

Grädda ca 100 minuter.

 

Jag väljer ingredienser av god kvalitet från Saltå kvarn. Deras produkter kommer från biodynamiska och ekologiska jordbruk och är helt naturliga.

När brödet har svalnat brukar jag skiva upp brödet och frysa in det.

Sen är det bara att ta upp så många skivor du vill, och värma dem i brödrosten.

 

 

Fetaostkräm - ingredienser:

150 g äkta fetaost (fårost)

1 burk keso

2 msk olivolja

bladen från 1 kruka basilika

1 nypa bergssalt

2-3 pressade vitlöksklyftor

 

Blanda alla ingredienserna i en mixer eller kör med en stavmixer tills krämen blir slät och fin.

 

Ursprungsreceptet kommer från Anna Skipper, "Du är vad du äter".

 

Smaklig måltid ♥

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla