Smulpaj med jordgubbar

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

Smulpaj med jordgubbar

En riktigt läcker jordgubbspaj.

 

Ingredienser:

1 liter jordgubbar

2 msk potatismjöl

1 dl muscovadosocker (ljust)

2 dl ekologiska havregryn

2 dl dinkelmjöl (eller glutenfri mjölmix)

100 gram ekologiskt smör

1/2 dl ekologiskt rårörsocker

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva dem och lägg dem i en smord pajform.

Strö över potatismjöl och muscovadosocker.

Blanda havregryn, dinkelmjöl och rårörsocker i en skål.

Skär smöret i små bitar och lägg ner i skålen .

Knåda med händerna (eller i matberedare) tills du får en smulig deg.

Smula degen över jordgubbarna i pajformen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med vispad ekologisk grädde smaksatt med en gnutta vaniljsocker.

 

 

De söta smakerna balanserar både Vata och Pitta och höjer Kapha. Jordgubbar bör intas i lagom dos för att inte höja Pitta.

 

Kom ihåg att det du äter nån gång i bland har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som spelar roll.

 

Låt er väl smaka 🙂

 

 

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla