Smulpaj med rabarber

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

Smulpaj med rabarber

 

En i mitt tycke riktigt mumsig rabarberpaj

 

Ingredienser:

5 st rabarberstjälkar

2 msk potatismjöl

1 dl muscovadosocker (ljust)

2 dl ekologiska havregryn

2 dl dinkelmjöl

100 gram ekologiskt smör

1 dl ekologiskt rårörsocker

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär rabarbern i små bitar, ca 1.5 cm tjocka och lägg ut dem i en smord pajform.

Strö över potatismjöl och muscovadosocker.

Blanda havregryn, dinkelmjöl och rårörsocker i en skål.

Skär smöret i små bitar och lägg ner i skålen .

Knåda med händerna (eller i matberedare) tills du får en smulig deg.

Smula degen över rabarberfyllningen i pajformen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med vispad ekologisk grädde smaksatt med en gnutta vaniljsocker.

 

 

Kom ihåg att det du äter nån gång i bland har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som spelar roll.

 

Låt er väl smaka 🙂

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla