Bananpannkaka

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

 

Glutenfria bananpannkakor

Bananpannkaka - glutenfri

En enkel och riktigt god frukost för 1 pers.

 

1 banan

1 ägg*

1/2 dl mandelmjöl

lite kokosolja att steka i

 

Mosa bananen, med tex en gaffel, och blanda sen i ägg, mandelmjöl och eventuella kryddor. Blanda till en fin smet.

 

Stek i lite kokosolja.

För att få smeten att hålla ihop, gör pannkakorna lite mindre. Det blir 2 stora eller 4 små pannkakor av smeten.

 

Servera med färska bär (ej kylskåpskalla) - välj efter säsong och kroppstyp.

 

*1 msk chiafrön och 3 msk vatten ersätter 1 ägg, om du vill ha en äggfri variant.

 

 

Justering utifrån kroppstyp

Vata:

Tillsätt 1/2 tsk malen kanel och lite kardemumma för att få värmande smaker.

Vata kan gärna ringla på lite agave-sirap vid servering.

Servera med söta bär.

 

Pitta:

Kan strö lite kokos över bananpannkakan och välja frukter med söta smaker.

 

Kapha:

Tillsätt 1/2 tsk malen kanel och lite kardemumma för att få värmande smaker.

Kan välja torkad frukt eller skalat äpple/päron att servera till bananpannkakan.

 

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla