Kapha-balanserande gröt

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

 

Kapha-balanserande gröt

Kapha-balanserande gröt

Ingredienser till 3-4 portioner

4 msk helt bovete

1 msk solrosfrön

1 msk råris

3 msk hirsflingor

4 msk hela linfrön

6 katrinplommon

1/2 dl russin

1 tsk malen ingefära

1 krm malen kardemumma

1 tsk malen kanel

3 dl vatten

 

Till servering

sojamjölk och äpple

 

Gör så här

Skölj bovetet noga.

Blanda alla ingredienser i en skål, täck över och låt stå i kylen över natten.

(Håller i 3 dagar.)

På morgonen, värm gröten i en kastrull men låt den inte koka.

Servera med värmd sojamjölk och tunt skivat äpple.

 

 

Receptet kommer från Janesh Vayidas bok ”Maten är min medicin”.

 

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla