Linssoppa med sötpotatis

AYURVEDAKOKBOK.SE

ayurvedisk inspiration i ett svenskt kök

 

härlig soppa

Linssoppa med sötpotatis

4 portioner - tid: 30 min

 

3 dl torkade linser - gula eller röda

1 stor scharlottenlök

1 stor sötpotatis (ca 300 g)

1 tomat

2-3 msk ghee till stekning

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk röd currypasta på burk

ca 1 liter kokande vatten

1 burk (400 g) kokosmjölk

salt

75 g babyspenat

1/2 kruka färsk koriander

 

Till servering: rostat bröd, yoghurt

 

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
  • Skala och hacka löken.
  • Skala och skär sötpotatisen i småbitar.
  • Klyfta tomaten.
  • Fräs löken i ghee, tillsätt potatisen och fräs ca 1 minut.
  • Tillsätt tomat, smulad buljongtärning och currypasta och fräs ytterligare 1 minut.
  • Blanda i 5 dl av vattnet och koka i 10 minuter.
  • Blanda sen i linser och kokosmjölk.
  • Späd soppan med vatten till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och ev. mera currypasta.
  • Koka soppan ca 5 minuter.
  • Blanda i grovhackad spenat och låt koka 1 minut.
  • Toppa med koriander.
  • Servera med rostat bröd och yoghurt.

 

Smaklig spis!

KONTAKT

E-post: anette@ayurvedakokbok.se

 

ANETTES HÄLSOKÄLLA

anetteshalsokalla.se

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

FACEBOOK & INSTAGRAM

@anetteshalsokalla

#anetteshalsokalla